Skeppargatan 16, Stockholm

08 – 661 27 30

Rött vin

Il Propio Sangiovese

Pris: 125:- (glas) / 395:- (flaska)

Vitt vin

Da Sergio Inzolia, Chardonnay, ITA

Pris: 125:- (glas) / 395:- (flaska)

Rosé

Claudio Rosato, Sangiovese, ITA

Pris: 125:- (glas) / 395:- (flaska)

Rose Crudo Negroamaro

Pris: 145:- (glas) / 455:- (flaska)

Mousserande / Champagne

Sachetto Prosecco Brut

Pris: 125:- (glas) / 495:- (flaska)

Palmer & Co Brut Reserve

Pris: 165:- (glas) / 895:- (flaska)

Palmer & Co Blanc de blancs

Pris: 995:- (flaska)

Palmer & Co Vintage 2008

Pris: 1095:- (flaska)

Amazon De Palmer Brut

Pris: 2595:- (flaska)

Villaggios utvalda röda vin

Simposio Vino Nobile di Montelpulciano

Pris: 175:- (glas) / 610:- (flaska)

San Leonino Chianti Classico

Pris: 165:- (glas) / 595:- (flaska)

Brunello di Montalcino, Val di Suga

Pris: 195:- (glas) / 795:- (flaska)

Passocalcara Rosso

Läcker doft med djup fruktighet. Inslag av bär, plommon och björnbär. Passar till smakrika kötträtter, gärna grillade.

Pris: 155:- (glas) / 550:- (flaska)

Campo Alto Valpolicella Ripasso, (Villaggios Rekommendation)

Rätt fyllig, välstrukturerad smak med rik mörk körsbärs- och plommonfrukt, friska syror med mjuka men påtagliga tanniner samt anings sötma i den balanserat torra smaken. Elegant ripasso i märgfull stil. ”Mustigt & smakrikt”. Passar till nötkött, vilt samt lagrade ostar och parmesan.

Pris: 175:- (glas) / 595:- (flaska)

Domini Veneti Amarone Classico 2012

Fyllig, eldig smak med läcker, syrlig frukt som har en lätt bitter ton, balanserat friskt med mjuka tanniner och inslag av mörka körsbär, plommon, torkad frukt och fat i robust, smakrik stil. ”Kryddigt & mustigt”. Passar till robusta kötträtter av nöt och vilt, humanskost som oxbringa med rotsaker och riven pepparrot, lagrad hårdost, helst parmesan. Bör dekanteras 2 timmar i förväg.

Pris: 850:- (flaska)

Bertani Valpantena Amarone 2013

Fyllig, nyanserad och fruktig smak med väl integrerad rostad fatkaraktär, inslag av mörka körsbär, svarta vinbär, plommon, mörk choklad och färska örter. ”Fruktigt & smakrikt”. Vin med stort användningsområde, alltifrån antipasto och pasta till kryddigare kötträtter av lamm, nöt och vilt.

Pris: 215:- (glas) / 850:- (flaska)

Colterenzio Pinot Nero

Medelfyllig smak med läcker körsbärig frukt i elegant balans med fatkaraktär. Passar till kyckling, stekt och grillad fisk.

Pris: 165:- (glas) / 595:- (flaska)

Calaòne Colli Euganei, 2008, Ekologisk

Fylligt, smakrikt, frisk och fruktig smak med inslag av mogna röda bär, moreller och plommon, kryddor och eleganta, lätt rostade fattoner. Vinet har en välintegrerad fatkaraktär, mogna tanniner och en elegant avslutning. Passar till smakrika rätter som lamm, kalv och tupp.

Pris: 695:- (flaska)

Palazotto Cabernet Sauvignon Breganze, 2008

Fyllig smak med rik mörk bärfrukt, friska syror och elegant fatkaraktär, inslag av mörk choklad. Välgjort och välbalanserat, läckert och långt. ”Fruktigt & smakrikt”. Passar till stekt och grillat kött av lamm och nöt.

Pris: 995:- (flaska)

Bertani Amarone Classico 2012

Medelfyllig, strålande körsbärsfruktig och välbalanserad smak, mycket frisk med polerade tanniner, välintegrerad, vagt vaniljig fatkaraktär. Komplext och elegant. ”Fruktigt & smakrikt” på gränsen till ”Stramt & nyanserat”. En fullträff till grillat kött

Pris: 2395:- (flaska)

Ornellaia, 2013

Relativt fyllig smak med utsökt mörk, koncentrerad bärfrukt, mycket friskt, stramt och fast strukturerat med inslag av mörk choklad, örtkryddor, te och välintegrerad rostad fatkaraktär. Stort, klassiskt Bolgherivin med starkt Bordeauxtycke, ytterst välkomponerat och elegant. ”Fruktigt & smakrikt”.

Pris: 3895:- (flaska)

Poggio al Vento Riserva, 1999

Fyllig och elegant välstrukturerad smak med rik mörk bärfrukt, frisk med mogna tanniner och balanserad fatkaraktär. Smakrikt vin med lång och läcker eftersmak. ”Kryddigt & mustigt”. Passar till smakrika kötträtter av lamm, nöt och vilt.

Pris: 1995:- (flaska)

Olmaia Cabernet, 2005

Fyllig smak med yppig, rik mörk svartvinbärsfrukt i fullständig balans med det lika rika tannininnehållet. Mycket friskt, saftigt fruktig vin med stor smakrikedom och oändligt lång eftersmak. ”Stramt & nyanserat”. Passar till eleganta kötträtter av lamm, nöt och vilt.

Pris: 1595:- (flaska)

Le Serre Nuove, 2014

Fyllig, fruktig och nyanserad smak, med inslag av mogna bär, körsbär, plommon och svarta vinbär, mynta, mörk choklad och rostade fat, med en balanserad tanninstruktur. Passar till elegantare rätter av lamm och nöt.

Pris: 1595:- (flaska)

Masseto, 2007

Medelfyllig smak i himmelsk balans mellan frukt, syror och fat, härligt sötfruktigt, balanserat stramt, strålande friskt med utomordentlig fatintegration. Superelegant, rikt och friskt vin som kan tävla om titeln ”Världens bästa merlot”. ”Fruktigt & smakrikt”. Passar till eleganta men ej för tunga rättar av lamm och nöt, dock utmärkt till vildsvin och mörk, bitter choklad

Pris: 11995:- (flaska)

Massetto 2008

Medelfyllig smak i en mycket elegant balans mellan frukt,syror och fat. Mycket frisk och utomordentlig fatintegration. Passar till eleganta men ej för tunga rätter av lamm och nöt. Ett superelegant vin.

Pris: 10995:- (flaska)

Virna Barolo Classico 2007

Fyllig och fruktig smak med inslag av körsbär, björnbär och jordgubb. Ganska sträv och mycket frisk. Passar till grillat kött. Utmärkt matvin främst till rätter med mörkt kött.

Pris: 995:- (flaska)

Domini Veneti Vigneti Di Jago 2004

Fyllig, rik smak, fatig och frisk med koncentrerad frukt i balanserat eldig och ursprungstypisk stil, inslag av bitter mörk choklad med viss sötma och mörka bär uppbackade av mjuka men påtagliga tanniner. Delikat mörkchokladig eftersmak. ”Kryddigt & mustigt". Passar till grillat och stekt mörk kött och vilt, parmesan och andra smakrika mogna ostar.

Pris: 1895:- (flaska)

Villaggios utvalda vita vin

Bidoli Pinot Grigio

Frisk och fruktig smak med litet avslut av bitterhet. Passar till fisk och skaldjur samt pasta med kalv.

Pris: 145:- (glas) / 410:- (flaska)

Colterenzio Chardonnay

Medelfyllig, finstämd och mycket frisk mineralig smak med citrusfrisk tropisk frukt såsom persika och mango. Passar till Aperitif, smakrika rätter av fisk och milt kryddade rätter av ljust kött.

Pris: 175:- (glas) / 595:- (flaska)

Sereole Soave

Mycket frisk smak, accentuerad av en liten mängd kolsyra som bevarats från jäsningen. Balanserat torrt och delikat fruktigt vin med angenäm liten grapefruktig bitterhet på slutet, lättsamt elegant i stilen. ”Friskt & fruktigt”. En verkligt aptitretande aperitif, utmärkt även till sallader, skaldjur och lättare fiskrätter.

Pris: 495:- (flaska)

Sant Antimo Pinot Grigio, 2009

Frisk päronfruktig smak med bra fyllighet och livlig frisk syra i lång och smakrik stil. ”Friskt & fruktigt”. Mycket matvänligt vin, till pizza och pasta, sallader, fisk och skaldjur. Även till lättare rätter av ljust kött. Passar till Aperitif, smakrika rätter av fisk och milt kryddade rätter av ljust kött.

Pris: 595:- (flaska)

Lafoa Sauvignon Blanc 2015

Medelfyllig, fast strukturerad och välbalanserad torr smak med läcker svartvinbärsfruktighet, elegant citrusfrisk syra och lätt smörig fatkaraktär. Passar till fisk och skaldjursrätter, sparris, sallader och vegetariska rätter.

Pris: 1195:- (flaska)

Thou Bianc Chardonnay

Fylligt nyanserat, balanserat vin med inslag av tropisk frukt, citrus, persika och aromatiska örter. Passar till grillade rätter av fisk och skaldjur samt kyckling och fläskkött.

Pris: 165:- (glas) / 595:- (flaska)

Vieris Chardonnay , 2014

Medelfyllig med frisk smak av mogen frukt, gula päron ohc persika, frisk och fruktig. Passar till smakrika anrättningar av fisk och skalfdjur, kyckling och ljust kött.

Pris: 995:- (flaska)

Alkoholfritt

Alkoholfritt vitt / rött vin

Pris: 55:- (glas) / 125:- (flaska)

Carlsberg Non Alcoholic

Pris: 69:- (flaska)

Öl / Cider

Angelo Poretti

Fatöl 40cl

Pris: 85:- (glas)

Carlsberg Hof

33cl

Pris: 75:- (flaska)

Corona Extra

33cl

Pris: 75:- (flaska)

Stella Artois

33cl

Pris: 75:- (flaska)

Staropramen

33cl

Pris: 75:- (flaska)

Sommersby Cider

33cl

Pris: 75:- (flaska)

Kaffe