Rött vin

Il Propio Sangiovese
125:- (glas) / 395:- (flaska)

Vitt vin

Da Sergio Inzolia, Chardonnay, ITA
125:- (glas) / 395:- (flaska)

Rosé

Claudio Rosato, Sangiovese, ITA
125:- (glas) / 395:- (flaska)
Rose Crudo Negroamaro
145:- (glas) / 455:- (flaska)

Villaggios utvalda röda vin

Simposio Vino Nobile di Montelpulciano
175:- (glas) / 610:- (flaska)
San Leonino Chianti Classico
165:- (glas) / 595:- (flaska)
Brunello di Montalcino, Val di Suga
195:- (glas) / 795:- (flaska)
Passocalcara Rosso
155:- (glas) / 550:- (flaska)
Läcker doft med djup fruktighet. Inslag av bär, plommon och björnbär. Passar till smakrika kötträtter, gärna grillade.
Campo Alto Valpolicella Ripasso, (Villaggios Rekommendation)
175:- (glas) / 595:- (flaska)
Rätt fyllig, välstrukturerad smak med rik mörk körsbärs- och plommonfrukt, friska syror med mjuka men påtagliga tanniner samt anings sötma i den balanserat torra smaken. Elegant ripasso i märgfull stil. ”Mustigt & smakrikt”. Passar till nötkött, vilt samt lagrade ostar och parmesan.
Domini Veneti Amarone Classico 2012
850:- (flaska)
Fyllig, eldig smak med läcker, syrlig frukt som har en lätt bitter ton, balanserat friskt med mjuka tanniner och inslag av mörka körsbär, plommon, torkad frukt och fat i robust, smakrik stil. ”Kryddigt & mustigt”. Passar till robusta kötträtter av nöt och vilt, humanskost som oxbringa med rotsaker och riven pepparrot, lagrad hårdost, helst parmesan. Bör dekanteras 2 timmar i förväg.
Bertani Valpantena Amarone 2013
215:- (glas) / 850:- (flaska)
Fyllig, nyanserad och fruktig smak med väl integrerad rostad fatkaraktär, inslag av mörka körsbär, svarta vinbär, plommon, mörk choklad och färska örter. ”Fruktigt & smakrikt”. Vin med stort användningsområde, alltifrån antipasto och pasta till kryddigare kötträtter av lamm, nöt och vilt.
Colterenzio Pinot Nero
165:- (glas) / 595:- (flaska)
Medelfyllig smak med läcker körsbärig frukt i elegant balans med fatkaraktär. Passar till kyckling, stekt och grillad fisk.
Calaòne Colli Euganei, 2008, Ekologisk
695:- (flaska)
Fylligt, smakrikt, frisk och fruktig smak med inslag av mogna röda bär, moreller och plommon, kryddor och eleganta, lätt rostade fattoner. Vinet har en välintegrerad fatkaraktär, mogna tanniner och en elegant avslutning. Passar till smakrika rätter som lamm, kalv och tupp.
Palazotto Cabernet Sauvignon Breganze, 2008
995:- (flaska)
Fyllig smak med rik mörk bärfrukt, friska syror och elegant fatkaraktär, inslag av mörk choklad. Välgjort och välbalanserat, läckert och långt. ”Fruktigt & smakrikt”. Passar till stekt och grillat kött av lamm och nöt.
Bertani Amarone Classico 2012
2395:- (flaska)
Medelfyllig, strålande körsbärsfruktig och välbalanserad smak, mycket frisk med polerade tanniner, välintegrerad, vagt vaniljig fatkaraktär. Komplext och elegant. ”Fruktigt & smakrikt” på gränsen till ”Stramt & nyanserat”. En fullträff till grillat kött
Ornellaia, 2013
3895:- (flaska)
Relativt fyllig smak med utsökt mörk, koncentrerad bärfrukt, mycket friskt, stramt och fast strukturerat med inslag av mörk choklad, örtkryddor, te och välintegrerad rostad fatkaraktär. Stort, klassiskt Bolgherivin med starkt Bordeauxtycke, ytterst välkomponerat och elegant. ”Fruktigt & smakrikt”.
Poggio al Vento Riserva, 1999
1995:- (flaska)
Fyllig och elegant välstrukturerad smak med rik mörk bärfrukt, frisk med mogna tanniner och balanserad fatkaraktär. Smakrikt vin med lång och läcker eftersmak. ”Kryddigt & mustigt”. Passar till smakrika kötträtter av lamm, nöt och vilt.
Olmaia Cabernet, 2005
1595:- (flaska)
Fyllig smak med yppig, rik mörk svartvinbärsfrukt i fullständig balans med det lika rika tannininnehållet. Mycket friskt, saftigt fruktig vin med stor smakrikedom och oändligt lång eftersmak. ”Stramt & nyanserat”. Passar till eleganta kötträtter av lamm, nöt och vilt.
Le Serre Nuove, 2014
1595:- (flaska)
Fyllig, fruktig och nyanserad smak, med inslag av mogna bär, körsbär, plommon och svarta vinbär, mynta, mörk choklad och rostade fat, med en balanserad tanninstruktur. Passar till elegantare rätter av lamm och nöt.
Masseto, 2007
11995:- (flaska)
Medelfyllig smak i himmelsk balans mellan frukt, syror och fat, härligt sötfruktigt, balanserat stramt, strålande friskt med utomordentlig fatintegration. Superelegant, rikt och friskt vin som kan tävla om titeln ”Världens bästa merlot”. ”Fruktigt & smakrikt”. Passar till eleganta men ej för tunga rättar av lamm och nöt, dock utmärkt till vildsvin och mörk, bitter choklad
Massetto 2008
10995:- (flaska)
Medelfyllig smak i en mycket elegant balans mellan frukt,syror och fat. Mycket frisk och utomordentlig fatintegration. Passar till eleganta men ej för tunga rätter av lamm och nöt. Ett superelegant vin.
Virna Barolo Classico 2007
995:- (flaska)
Fyllig och fruktig smak med inslag av körsbär, björnbär och jordgubb. Ganska sträv och mycket frisk. Passar till grillat kött. Utmärkt matvin främst till rätter med mörkt kött.
Domini Veneti Vigneti Di Jago 2004
1895:- (flaska)

Mousserande / Champagne

Sachetto Prosecco Brut
125:- (glas) / 495:- (flaska)
Palmer & Co Brut Reserve
165:- (glas) / 895:- (flaska)
Palmer & Co Blanc de blancs
995:- (flaska)
Palmer & Co Vintage 2008
1095:- (flaska)
Amazon De Palmer Brut
2595:- (flaska)

Villaggios utvalda vita vin

Bidoli Pinot Grigio
145:- (glas) / 410:- (flaska)
Frisk och fruktig smak med litet avslut av bitterhet. Passar till fisk och skaldjur samt pasta med kalv.
Colterenzio Chardonnay
175:- (glas) / 595:- (flaska)
Medelfyllig, finstämd och mycket frisk mineralig smak med citrusfrisk tropisk frukt såsom persika och mango. Passar till Aperitif, smakrika rätter av fisk och milt kryddade rätter av ljust kött.
Sereole Soave
495:- (flaska)
Mycket frisk smak, accentuerad av en liten mängd kolsyra som bevarats från jäsningen. Balanserat torrt och delikat fruktigt vin med angenäm liten grapefruktig bitterhet på slutet, lättsamt elegant i stilen. ”Friskt & fruktigt”. En verkligt aptitretande aperitif, utmärkt även till sallader, skaldjur och lättare fiskrätter.
Sant Antimo Pinot Grigio, 2009
595:- (flaska)
Frisk päronfruktig smak med bra fyllighet och livlig frisk syra i lång och smakrik stil. ”Friskt & fruktigt”. Mycket matvänligt vin, till pizza och pasta, sallader, fisk och skaldjur. Även till lättare rätter av ljust kött. Passar till Aperitif, smakrika rätter av fisk och milt kryddade rätter av ljust kött.
Lafoa Sauvignon Blanc 2015
1195:- (flaska)
Medelfyllig, fast strukturerad och välbalanserad torr smak med läcker svartvinbärsfruktighet, elegant citrusfrisk syra och lätt smörig fatkaraktär. Passar till fisk och skaldjursrätter, sparris, sallader och vegetariska rätter.
Thou Bianc Chardonnay
165:- (glas) / 595:- (flaska)
Fylligt nyanserat, balanserat vin med inslag av tropisk frukt, citrus, persika och aromatiska örter. Passar till grillade rätter av fisk och skaldjur samt kyckling och fläskkött.
Vieris Chardonnay , 2014
995:- (flaska)
Medelfyllig med frisk smak av mogen frukt, gula päron ohc persika, frisk och fruktig. Passar till smakrika anrättningar av fisk och skalfdjur, kyckling och ljust kött.

Öl / Cider

Angelo Poretti
85:- (glas)
Fatöl 40cl
Carlsberg Hof
75:- (flaska)
33cl
Corona Extra
75:- (flaska)
33cl
Stella Artois
75:- (flaska)
33cl
Staropramen
75:- (flaska)
33cl
Sommersby Cider
75:- (flaska)
33cl

Alkoholfritt

Alkoholfritt vitt / rött vin
55:- (glas) / 125:- (flaska)
Carlsberg Non Alcoholic
69:- (flaska)