Italiensk Restaurang på Östermalm i Stockholm
08 – 661 27 30 | boka@villaggio.se
© Villaggio

Trattoria Östermalm, Stockholm

Villaggio Italienska restaurang i Stockholm, precis runt hörnert

Italien är närmre än vad du tror.

Vi är en autentisk italiensk restaurang i Stockholm i hjärtat av Östermalm på Skeppargatan. Här börjar din smakupplevelse av det italienska köket i en stilren och intim miljö, som utöver fantastisk mat, förhöjs med en unik vinlista som sedan toppas av desserter på äkta italienskt vis.

Vi har haft öppet sedan 2011, men bär med oss en italiensk mattradition
som är betydligt äldre – en tradition vi gärna delar med oss av!

TRATTORIA I STOCKHOLM MED FOKUS PÅ SMAK

Som en traditionell trattoria i Stockholm ligger alltid vår fokus vid det simpla men eleganta, och det allra viktigaste – smaken. Smaken kommer alltid från färska kvalitativa råvaror som är ekologiska och noga utvalda. Exempelvis lämnar vår mustiga toskanska ragu med pappardelle och nötkött ingen orörd.

Och från grillen kan du njuta av vår välrenommerade entrecôte, precis som du vill ha den. På dessertfronten avrundar du kvällen på bästa möjliga sätt, nämligen med italienska klassiker som tiramisu, pannacotta och sorbet.

VINER SOM FALLER ALLA I SMAKEN

För oss är vinet som en erfaren danspartner som ”för” smakerna till sin rätta plats. Därför kommer våra viner från flera olika regioner i Italien, från landsbygden i Toscana till Södra ”klacken” vid Apulien. Vi har ägnat en hel del eftertanke för att kombinera rätt vin med rätt smak, och självklart hittar du många ekologiska viner på vår vinlista. Osäker på vad som passar till vad, eller nyfiken på nya smaker? Våra vinexperter hjälper dig att hitta rätt för just dina smaklökar.

Vi välkomnar både större och mindre sällskap året om. Inne i vår restaurang serveras du tillsammans med ditt sällskap i en avslappnad miljö bakom våra panoramafönster, och utomhus kan du sitta på vår klassiska uteservering på äkta italienskt vis. Låt Italien komma lite närmre – ring oss och boka bord på 08 – 661 27 30
08 – 661 27 30 | boka@villaggio.se